Ірина Войтюк вже три роки користується вакуумними кришками. Проводить ними усю консервацію, а також
зберігає крупи,борошно, сушені овочі і
фрукти.
- Почула про них на ярмарку в Сорочинцах. Там молоді хлопці
рекламували. То я піддалась на їх
рекламу, взяла 10 кришок і насос. А потім так сподобались, що стала купувати
через клуб органічного землеробства.
А потім друзі подарували, думали, що в мене немає. Так і зібралось їх
більше півтори сотні. Я закриваю тільки ними
все. У мене город біля хати. А моя подруга в Полтаві з дачі ягоди везе в банках
з откачанним повітрям. Так привозе їх додому наче тільки з грядки, сухі,
ціленькі. А до того одна кваша була, поки довезе в машині по колдобинам.
Вакуумні кришки дозволяють не тільки зберігати продукти тривалий час, але й при цьому не
втрачати всі вітаміни і харчові
властивості вмісту банки. В них
залишається незмінним смак і запах продукту. Вакуумне зберігання
харчів стало можливим завдяки системі
«ВАКС». Набор для вакуумування складається з спеціальних кришок і невеличкого
насосу. Простерилізуйте банку і кришку, а потім кришку потрібно надіти на банку і зробити
кілька рухів насосом. Треба тільки не
доливати банку на 3-4 сантиметри до горловини, бо при відкачуванні повітря
вміст підніметься вгору. Через 5-10
рухів насосу банка буде надійно закрита.
Після того, як взяли частинну вмісту банки, її можна знову закрити тією ж самою
вакуумною кришкою, якою можна користуватися до 200 разів протягом 5
років. Набір таких кришок може успішно конкурувати з металевими, які ми
використовуємо тільки 1 раз.
Консервувати можна все: варення, компоти, соки, лечо, огірки, помідори.
Гарно в таких банках зберігаються запаси
борошна, крупів, сухих овочів і фруктів,
адже у вакуумі не заводяться різні
комахи.
Макаронні вироби зберігаються рік, зелень, ковбаса, соки до 20 днів, сире
м’ясо, молоко, салати, сир, перші і
другі страви – 10 днів, твердий сир – до місяця. Придбати вакуумні кришки можна
в клубах органічного землеробства, або за телефоном т. 0953093456 (м. Гадяч)
|