Бензойна кислота - природна сполука, яка є консервантом, особливо проти пліснявих грибів. У високих концентраціях вона міститься в журавлині і не зустрічається у інших їстівних ягодах і продуктах. Зважаючи на її антимікробну дію, вона широко використовується як харчовий консервант. У цьому випадку на етикетці продукту зазначається наявність бензойної кислоти, бензоату (сіль бензойної кислоти), або E210-213. Бензоат натрію (Е211), бензойна кислота (Е210) - консервант харчових продуктів. Випускається у вигляді порошку, пластівців і гранул. Бензоат натрію - це сіль бензойної кислоти, (міститься в клюкві та брусниці). Як бензойна кислота, так і її солі мають менш шкідливий вплив на організм людини в порівнянні з іншими консервантами (за виключенням сорбінової кислоти і сорбатів). Але бензойна кислота і бензоати можуть впливати на смак консервованого продукту. Бензоат натрію дозволений в більшості країн для консервування багатьох харчових продуктів. Його дія направлена головним чином проти дріжджів і пліснявих грибів, бактерії пригнічує тільки частково. Цей консервант уже декілька десятків років використовується у виробництві маргаринів, майонезів (як правило, в поєднання з сорбатом калію). Бензоат натрію - хороший консервант для кислої фруктової продукції, чистих фруктових соків, які підлягають подальшій переробці. В безалкогольних напоях бензоат натрію використовується в якості фактора захисту проти дріжджів.
а зараз найголовніше! а чим корме нас природа якщо в деяких ягодах також є ця сполука?? чому цей факт замовчано? виходячи з цієї статті склалося враження що вам ,шановна Світлана, далеко до того щоб бути журналісткою!!!!!!!
Шановний пане з народу! Шкодую , що з запізненням натрапила на сайт газети " Свобода слова" і тому лише тепер реагую на ваш( також з малої літери) коментар. Складається враження, що ви предвзято, суто з технологічної сторони коментуєте статтю, ви не звернули уваги в своєму коментарі на головне - в згущеному молоці Гадячсиру взагалі ВІДСУТНІ молочні жири та продукти. Так детально описуючи використання бензойної кислоти в виготовленні харчових продуктів( напевно ви фахівець у цій галузі), ви чомусь скромно оминули описати харчові якості титанових білил і їх використання в виготовленні харчових продуктів. Отож, смачного вам у вживанні Гадяцького згущеного молока. Р.S. А відносно вашого враження у останньому абзаці коментаря, єсть хороше російське прислів'я : " каждый по своему с ума сходит" !!!!!!! 08.05.2011 року Світлана Гейко
Шановна Світлано, а чи готовий народ, з його нинішніми статками, купувати продукти за цінами, які б гарантували закупівлю у цього ж народу, наприклад молока не по 2грн/л а по 6грн/л? Це державна політика - загнати в труну свій народ... Це державна політика - обкласти митом з усіх боків (викручуйся як хочеш, але Мені частку віддай, навіть хоч обкради або вбий когось). А Ваші інженери - хіба не Народ, хіба не Ви їх народжували та виховували, хіба не з Вашої пасивної згоди вони є тими хто вони є? Думаю, шановна Світлано, або Вас скривдили (означені інженери) - і не факт, що без Вашої провини - або це була замовлена стаття. Якщо враховувати, що всі ЗМІ та їх журналісти та репотери, працюють за грощі, а не за ідею, то через деякий час з під Вашого пензля може народитися ОДА обговорюваним підприємствам.
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі. [ Реєстрація | Вхід ]